Teknik Direktörümüz Şenol Güneş'in maç sonu değerlendirmeleri
26.10.2024 22:35
Bu Haberi Paylaş :

Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, Trendyol Süper Lig Şamil Ekinci Sezonu’nun 10. haftasında karşılaştığımız Göztepe maçı sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Mağlubiyet nedeniyle üzgün olduğunu dile getiren Teknik Direktörümüz Güneş, “Kazanmak isteğiyle geldiğimiz bir müsabakadan tam bir hayal kırıklığı içerisinde dönüyoruz. Oynadığımız oyun hem ilk yarı hem ikinci yarıda bizim oyunumuzun çok gerisinde kaldı. İlk bölümlerde rakibin baskısını bekliyorduk. Bu baskıya cevap vermek isterken çok fazla top kaybı yaptık. Rakip de pozisyon buldu. Rakip 10 kişi olmasına rağmen kaleye gidememenin verdiği sıkıntıyla ikinci yarı üç değişiklik yaptık. Kısmen oyuna da ortak olduk.

Rakip çıktığı her pozisyonda bize etkili atak yaptı. Daha fazla koştu, daha çok istedi. Sonunda da 10 kişi olmasına rağmen iki tane gol attılar. Top kayıtlarımız, top kazanma anlayışımız çok eksik kaldığı için kötü bir maç oynadık. Kötü bir mağlubiyet, çok büyük bir hayal kırıklığı. Üzgün olmak da yetmiyor. Özür dilemek de yetmiyor. Hakikaten bugün rakibin isteğine hiç cevap veremedik. Rakibin haklı bir galibiyet aldığını düşünüyorum. Evet ikinci yarı 1-1’i yakaladık. 1-1 olduktan sonra pozisyon da bulduk, atabilirdik ama rakip hala dirençli, inançlıydı. İkinci golü bulmayı beklerken verdiğimiz pozisyonlar mağlubiyeti getirdi. Sorumlu benim. Oyunculara diyecek bir şeyim yok. Onlar o görevi alıp yaparken en iyisini yapma duygusuyla sahaya çıktı fakat bunda başarılı olduğumuzu söyleyemeyiz. Oyuna gireni ve çıkanıyla eksik kaldık. Rakibi tebrik ediyorum” dedi.

Teknik Direktörümüz Şenol Güneş açıklamalarının son bölümünde şu ifadelere yer verdi:

11’e 11 oyunlarda, 1’e 1 oynandığı zaman, oyuncular 1’e 1 savunmayı ve hücumu iyi yaparsa ve sayı 6-7’ye çıkarsa, kazanma şansınız olur. Bugün bunu başaramadık. Ancak bunun üzerinde durmayı doğru bulmuyorum. Zaten kötü bir görüntü var, yeni bir yara açmak istemiyorum. Şu anda olumsuz durumu çözmek için bazı kararlar almamız gerekebilir, elimizdeki oyuncuların şartlarına bağlı. Yani şu anda belli ki takım bu haliyle gitmiyor. Ne yaparsak yapalım, değişiklik de yapsak, oynadığımız oyun anlayışında çok mesafe aldığımızı düşünmüyorum. Geçen hafta daha derli toplu, rakibi kalemize getirmeyen bir takım olarak, bugün önde baskı yapmadık, ortada karşılamadık, defansta hata yaptık. Topu aldık, çok basit topları kaybettik, hücuma çıkamadık. Bu kadar kötülüğün, yanlışın olduğu yerde gireni çıkanıyla büyük bir farklılık görmüyorsanız ve bunu sık sık yapıp aynı tabloyla karşılaşıyorsanız, bu iyi bir şey değil demektir.

Şu anda takımın morali bozuk. Bu morali düzeltmek için kendi adımıza yeni bir heyecana ihtiyacımız var. Bu heyecanı yaratırken daha dikkatli olmamız gerekiyor. Daha çok çalışmamız gerekirken, sorumluluktan kaçmak doğru değil. Bunu bir şekilde yapacağız. Çok puan kaybettik. Bugün mağlubiyet hiç aklımıza gelmezdi. Daha umutluydum çünkü geçen maçta olumlu sinyal vardı. Bu maçta da dirençli olup, topu ilk kullanarak atak yapacağımızı düşünüyordum. Çok fazla top kaybı yaptık. Rakipten top kazanamadık. Bu durum devam ederse, ya bu oyuncularla ya da yerlerine başka oyuncular koyarak, daha çok değişiklik yaparak oynamak zorundayız. Eldeki oyunculardan şikayet etmek yerine, bazı kararlar almamız gerekiyor. Şu anda alacağımız kararla sahaya bir 11 çıkaracağız. Sezon başından beri aldığımız puanlar bu lig için zaten hayal kırıklığı, ama bugünkü oyun beni gerçekten hem üzdü hem de kendime kızmama sebep oldu. Düşünüyorum, ama bazen çıkamıyorum işin içinden. Çünkü çaresizlik hissediyorum. Oyuncularda da onu hissediyorum ve bu çok kötü bir şey. Onu yıkmak için tekrar el ele vermek zorundayız. Bunu yaparken alacağımız kararlar da başarıyı getirmek için olacak.

BENZER HABERLER
Carpartner Ted Ankara Kolejliler 73-69 Trabzonspor
Carpartner Ted Ankara Kolejliler...
27.10.2024 18:57
​Basketbol A Takımımız, Türkiye Sigorta Basketbol Ligi İlkan Karaman Sezonu’nun 8. haftasında deplasmanda...
haber detay
Göztepe 2-1 Trabzonspor
Göztepe 2-1 Trabzonspor...
26.10.2024 21:13
Takımımız, Trendyol Süper Lig Şamil Ekinci Sezonu 10. haftasında deplasmanda Göztepe ile karşı karşıya...
haber detay
Taraftarlarımıza önemli duyuru
Taraftarlarımıza önemli duyuru...
26.10.2024 13:49
​Takımımızın bugün saat 19.00’da Gürsel Aksel Stadyumu’nda Göztepe ile oynayacağı Trendyol Süper Lig...
haber detay
Bordo-Mavi 61 Voleybol Takımı’ndan kulübümüze ziyaret
Bordo-Mavi 61 Voleybol Takımı’ndan...
25.10.2024 16:08
​Bordo-Mavi 61 Voleybol takımı Başkanı Selahattin Baba, yönetim kurulu üyeleri ve oyuncuları kulübümüzü...
haber detay
Göztepe maçı kamp kadromuz belli oldu
Göztepe maçı kamp kadromuz belli...
25.10.2024 15:25
Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında deplasmanda oynayacağımız Göztepe maçının kamp kadrosu belli oldu....
haber detay
Göztepe maçı hazırlıklarımız tamamlandı
Göztepe maçı hazırlıklarımız tamamlandı...
25.10.2024 12:45
​Takımımız, Trendyol Süper Lig Şamil Ekinci Sezonu’nun 10. haftasında deplasmanda oynayacağı Göztepe...
haber detay
Turgut Şahinkaya’yı anıyoruz
Turgut Şahinkaya’yı anıyoruz...
25.10.2024 12:35
25 Ekim 2023 tarihinde aramızdan ayrılan Denetim Kurulu Eski Başkanımız, Eski Yöneticimiz ve Divan Kurulu...
haber detay
Göztepe maçı hazırlıklarımız devam ediyor
Göztepe maçı hazırlıklarımız devam...
24.10.2024 13:46
Takımımız, Trendyol Süper Lig Şamil Ekinci Sezonu’nun 10. haftasında deplasmanda oynayacağı Göztepe maçı...
haber detay
Trabzonspor E-Bülten
Takımımızdan en son haber, duyuru ve bilgilerden haberdar olmak için sen de kaydol!

Sosyal Medya’da Bizi Takip Edin!

© 2016-2024 Trabzonspor Kulübü Resmi Web Sitesi

www.trabzonspor.org.tr web sitesinde bulunan yazılı ve görsel
içerik izinsiz başka bir yayın organında yayınlanamaz.

TRABZONSPOR KULÜBÜ