54. Olağan Divan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi
29.10.2023 16:00
Bu Haberi Paylaş :

Kulübümüzün 54. Olağan Divan Genel Kurul toplantısı, Kadir Özcan Gençlik Geliştirme Merkezi Nizamettin Algan Salonu'nda gerçekleştirildi. Genel Sekreterimiz Kemal Ertürk, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Derviş Köz ve Hüseyin Ekşi, Divan Başkanlık Kurulu Başkanımız Ali Sürmen’in yanı sıra, eski başkanlarımızdan Ahmet Celal Ataman, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile kurul başkanlarımız ve üyeler katıldı.

Genel Kurul, Divanının oluşturulması, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra, deplasmanda oynanan Fatih Karagümrük – Trabzonspor karşılaşması nedeniyle toplantıya katılamayan Başkanımız Ertuğrul Doğan’ın mesajı okundu.

Başkanımız Doğan’ın mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Çok değerli camiamız. Bugün, en güzel gün. Bugün, en gururlu gün. Bugün, en mutlu gün. Bugün, 100. yılımız… Ama ilk günkü aşkla nice yüzyıllara yürüyeceğimiz Cumhuriyetimizin kuruluşunun yıldönümünün coşkuyla kutlandığı gün. Bugün, Kurucu Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yazılan kutsal destanın varış noktası olan Cumhuriyetimizin bir güneş gibi doğduğu gün. Bugün ve bugünler birliğimizin, beraberliğimizin, dayanışmamızın daha da sağlamlaştırılması gerektiğini bizlere hatırlatırken, O’nu yüceltme ve yaşatma görevini nesilden nesile sürdüreceğimizi güçlü bir şekilde vurgulamak isterim. Trabzonspor Camiası olarak, Cumhuriyetimizin temel ilkelerine her daim sahip çıktık, sahip çıkmaya da devam edeceğiz. Kurucu Liderimiz Atatürk’ün, Trabzon’u ziyaretindeki o ifadeleri pusulamızdır: ‘İlk defa Samsun'a ayak bastığımda bana kalp kuvveti verenlerin ilk sırasında Trabzonluların bulunduğunu asla unutmayacağım.’ Bu vesile ile Trabzon’un dünya markası olan Trabzonsporumuzun tüzüğünün amacımızı ifade eden 7’inci maddesindeki şu ibareyi de hatırlatmaktan geçemeyeceğim: ‘Trabzonspor Kulübü, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda çağdaş spor anlayışını ve ahlakını yaygınlaştıran, olgunlaştıran ve gelişmesini sağlayan…’ Geleceğe daha büyük ümit ve inançla baktığımı, azim ve kararlılıkla temel ilkelerimizden ayrılmadan yürümeye devam edeceğimize dair kararlılığımızı vurguluyor, Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum. Kulübümüzün Onursal Üyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Nice Yüzyıllara… Yaşasın Cumhuriyet!”

Başkanımızın mesajının okunmasının ardından Divan Başkanlık Kurulu’nun faaliyet raporu okundu. Faaliyet raporunun okunmasının ardından kürsüye Başkanımız Ali Sürmen geldi. Sürmen, bugünün hem Cumhuriyetimizin 100. yılı olarak ülkemiz için hem bizler için hem de geleceğimiz olan çocuklarımız için önemli bir gün olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlamadan önce salonda bulunan en yaşlı üyemiz Ahmet Celal Ataman ve en genç üyemiz Melinda Üçüncü'yü kürsüye davet etti.

Eski Başkanımız Ahmet Celal Ataman konuşmasında, Cumhuriyet'in bir halk devrimi olduğuna ve sporda da bu halk devrimini Trabzonspor'un yaptığının altını çizerek, "Öncelikle bize bu kutlu ve mutlu günü armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Uzun seneler sonra acemiliğime bağışlayın. İlk defa Genel Kurula hitap ediyorum. Sayın Başkan ve üyelerinin bu nezaketine teşekkür ediyorum. Ayrıca Divanın oluşumunda gördüğüm canımız kardeşimiz kızımız Sevgi Hanımın oluşunu da Cumhuriyet'e yakışan en büyük hediye olarak görüyorum. Cumhuriyet aslında bir halk devrimidir. Bu halk devrimine sporda eşlik eden, Türkiye'de bir spor camiası daha var. O da Trabzonspor'dur. Bir ilki gerçekleştirmiştir. Şuna dikkatinizi çekmek isterim. Allah sonrasında da göstermesin biz asansör takım hiç olmadık. Fukara olduğumuz dönemler oldu ama gözümüz hep zirvede oldu. Bu yapımızdan kaynaklanır. İnşallah öyle sürüp gider. Hepinize çok teşekkür ediyorum sağ olun var olun." sözlerine yer verdi.

Eski Başkanımız Ahmet Celal Ataman'ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan salondaki en genç üyemiz Melinda Üçüncü ise, "Merhaba şanlı Trabzonsporlular. Ben Melinda. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emaneti olan Cumhuriyet'e sahip çıkacağıma söz veriyorum. Yüz yıl değil sonsuza dek Ne Mutlu Türküm Diyene!" ifadelerini kullandı.

Kürsüye tekrar gelen Ali Sürmen, Filistin’de yaşanan katliamı kınadığını belirterek şunları söyledi:

“Özgür bir ülkenin kanla kazanılmış bedelini, Gazi Atatürk bize Nutuk’la bize anlatmış ve ülkeyi gençlere emanet etmiş. Nutuk’u incelediğinizde 3 sihirli kelimeyi görüyoruz: Vatan toprağı, ulus ve bayrak. Bunları Atalarımız sahiplenmiş ve Cumhuriyeti ilan etmiş. Ve o atalarımız bize bugün bile maçlarda, bulunduğumuz her ortamda sık sık dinlememize rağmen hala tüylerimiz diken diken olarak o İstiklal Marşını okuyoruz. Ulus olmak önemlidir. Önderimiz ulus kelimesini o kadar geniş tutmuş ki, “ne mutlu Türküm diyene” demiş. Kurduğu kurumların başında Türk ifadeleri vardır. Ulussanız Türk kelimesinden vazgeçemezsiniz. Cumhuriyet’i sadece bu terimlere sığdıramayız. Cumhuriyet diyor ki, ben bir çoban çocuğunun Cumhurbaşkanı olmasına, bir işçi çocuğunun başbakan olmasına imkan tanırım. Çalışması, eşitliğe ve özgürlük kavramına sahip çıkması yeterlidir. Cumhuriyet insanların fikirlerini özgürce söyleyebilecekleri ortamı sağlar. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Türk Milleti. 100. Yılımız kutlu olsun, Trabzonspor’umuz daim olsun.”

Konuşmanın ardından Cumhuriyetimizin 100. Yıl Kutlamaları kapsamında hazırlanan video izlendi, daha sonra salondaki tüm katılımcılar, ellerinde Türk bayrakları ile İzmir Marşı’nı söyledi. Toplantıda bir konuşma yapan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Burada güzel bir görüntü var. Gölgesinde ilelebet yaşayacağımız Ay Yıldızlı Türk bayrağımız, her zaman rahmetle anacağımız Atatürk’ümüz ve ilelebet peşinde koşacağımız Trabzonspor’umuz” ifadelerini kullandı. Divan Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Sevgi Bahadır, Ali Kemal Başaran ve Hüseyin Örs’ün konuşmalarının ardından kulübümüzün Denetim Kurulu raporu, daha sonra da Yönetim Kurulu faaliyet raporu okundu.

Ardından kürsüye gelen Genel Sekreterimiz Kemal Ertürk konuşmasında şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin bir asra, yani 100 yılına erişen bu tarihi günde, Trabzonspor’umuzun Divan Kurulu üyeleri ile böyle bir toplantıda bir araya gelme fırsatını elde etmiş olmamız, hiç şüphesiz bizler için onur ve gurur kaynağıdır. Böyle bir günde sizlerle birlikte olmaktan büyük haz duyacak Başkanımız Ertuğrul Doğan’ın, bugün İstanbul’da oynanacak olan Karagümrük maçı nedeniyle bundan mahrum kaldığını belirtip, selam ve hürmetlerini sizlere iletmek istiyorum. Milli mücadelede omuz verdiği arkadaşlarından aldığı destekle, 29 Ekim 1923’de insan onuruna yakışan Cumhuriyet rejimini Türkiye’ye kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bu vesile ile rahmet ve minnetle anıyorum. ‘Cumhuriyet Fazilettir’ diyerek, bizlere insan ve Türk Milleti olmanın en önemli mihenk taşlarından birini işaret eden Atatürk’ün Trabzon’a ilk gelişindeki konuşmasındaki şu ifadeler tarihin en eski yerleşim merkezlerinden biri olan bu şehirde yaşayanlar için de gurur kaynağıdır. ‘Trabzon; Türk camiasında Cumhuriyet'in zengin, sağlam ve duyarlı en önemli güven kaynaklarından biridir.’ Türk Milletine vasiyetini de bu kadim şehirde yazdıran Mustafa Kemal, İstiklal Mücadelesini kazanıp, Cumhuriyeti kurarken yanında ve yakınında en büyük güç herkesin bildiği gibi Anadolu idi. İşte bu noktada, Trabzonspor’un bizlere futbolda yaşattığı ilkin adının da Anadolu İhtilali olduğunu hatırlamamız ayrı bir gurur kaynağıdır. Futbolda şampiyonluğu ilk kez İstanbul dışına çıkararak Anadolu’ya taşıyan Trabzonspor, o nedenle Türk ve Dünya futbol tarihinde çok ama çok önemli bir yere sahiptir.

Anadolu Hareketi ile Anadolu İhtilali’ni bir tarif de buluşturan bu birliktelik, hiç şüphesiz Trabzonlu ve Trabzonsporlular olarak bizlere önemli görevler de yüklemektedir. Bu önemli görevlerin başında da Türk futbolunda altyapıya önem ve öncelik vermekle başarı sağlanabileceğini Trabzonspor ile sürdürülebilir hale getirmemiz gelmektedir. Bunun merkezi de hiç şüphesiz içinde bulunduğumuz bu salonun da yer aldığı alt yapıdır. Tümüyle Özkan Sümer Futbol Akademisi’dir.

Yeri gelmiş iken Mart 2023’de göreve getirilen Ertuğrul Doğan başkanlığındaki yönetim kurulumuzun aradan geçen 7 aylık sürede özellikle kulüp ekonomisine rahatlama getiren çalışma ve çabalardan kısaca söz etmek istiyorum. Bu dönemde sonuçlanmış, birçok reklam ve sponsorluk anlaşması hayata geçirilmiştir. Bu anlaşmalardan en önemlisi hiç şüphesiz bizzat Başkanımızın yürüttüğü çalışmalar sonucu gerçekleştirdiğimiz, Papara firması ile imzalamış olduğumuz, “Stadyum İsim Hakkı Ve Reklam Hakları Sözleşmesi” olmuştur. Kulüp tarihimizin en yüksek bedelli sözleşmesi olarak kayıtlarda yerini alan bu işbirliği ile kulübümüze çok ciddi tutarda bir gelir yaratılmıştır. Stadyumun yanı sıra birçok reklam sponsorluk sözleşmesi gerçekleştirilmiş ve ciddi loca satışları da yapılarak kulübümüzün ekonomik olarak rahatlaması sağlanmıştır. Kısa süre önce kamuoyu ile de paylaşılan sermaye artırımımızdan yüzde yüz başarı sağlanmıştır. Bununla halka açık şirketimiz olan TS Sportif A.Ş’nin sermayesi 500 milyon TL’den 1 milyar TL’ye yükseltilmiştir. Bunların dışında kulübümüze kalıcı gelir getirecek olan büyük çaplı birkaç projemizde de ciddi mesafeler alınmıştır. Bundan sonra da aynı şevk ve heyecanla olumlu mesafeler alınmaya devam edileceğinden şüphemiz yoktur.

Trabzonsporumuzun bize verdiği heyecanı da, sizin gibi bu kulübe çeyrek asrını vermiş üyelerimizin dilek ve temennileri ile birleştirerek Türkiye’nin T’si olarak tarif edilen Trabzon için çok çalışıp, çok çaba sarf ederek başkanımız Ertuğrul Doğan’ın önderliğinde bordo mavili bayrağı daha yukarılara taşıyacağız, taşımalıyız. Cumhuriyet ve Trabzonspor ile nice asırlara diyerek, hepinizi sevgi ve saygılarla selamlıyorum.”

Divan genel kurulumuz divan üyelerimizin dilek ve temennilerini belirttikleri konuşmaların ardından son buldu.

BENZER HABERLER
Gaziantep FK maçı hazırlıklarımız tamamlandı
Gaziantep FK maçı hazırlıklarımız...
27.04.2024 20:02
Takımımız, Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında evimizde oynayacağımız Gaziantep FK maçı hazırlıklarını,...
haber detay
Basketbol Takımımız deplasmanda galip
Basketbol Takımımız deplasmanda...
27.04.2024 19:32
Türkiye Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi’nde mücadele eden Basketbol A Takımımız, ligin 10. haftasında...
haber detay
Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı
Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz...
26.04.2024 15:57
Kulübümüze 1 Lig Şampiyonluğu, 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1 Başbakanlık Kupası ve 1 de Türkiye Kupası’nın...
haber detay
Gaziantep FK maçı hazırlıklarımız sürüyor
Gaziantep FK maçı hazırlıklarımız...
26.04.2024 13:33
Takımımız, Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında evimizde oynayacağımız Gaziantep FK maçı hazırlıklarına...
haber detay
Dergimizin 217. sayısı bayilerde
Dergimizin 217. sayısı bayilerde...
25.04.2024 14:22
Trabzonspor Dergimizin Nisan sayısı bayilerdeki yerini aldı. Başkanımız Ertuğrul Doğan’ın gündeme dair...
haber detay
Gaziantep FK maçı hazırlıklarımız başladı
Gaziantep FK maçı hazırlıklarımız...
25.04.2024 14:11
Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında evimizde oynayacağımız Gaziantep FK maçı hazırlıklarımız bugün 11.30’da...
haber detay
Gaziantep FK maçının hakemi belli oldu
Gaziantep FK maçının hakemi belli...
25.04.2024 12:20
Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında evimizde oynayacağımız Gaziantep FK maçının hakemi belli oldu....
haber detay
Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı’nın maç sonu değerlendirmeleri
Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı’nın...
25.04.2024 00:03
Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında evimizde oynadığımız...
haber detay
Trabzonspor E-Bülten
Takımımızdan en son haber, duyuru ve bilgilerden haberdar olmak için sen de kaydol!

Sosyal Medya’da Bizi Takip Edin!

© 2016-2024 Trabzonspor Kulübü Resmi Web Sitesi

www.trabzonspor.org.tr web sitesinde bulunan yazılı ve görsel
içerik izinsiz başka bir yayın organında yayınlanamaz.

TRABZONSPOR KULÜBÜ