Futbolcumuz Ozan Tufan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı
5.07.2024 11:38
Bu Haberi Paylaş :

Futbolcumuz Ozan Tufan, Macaristan kampımızda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Büyük bir camiaya geldiği için mutlu olduğunu dile getiren futbolcumuz Ozan Tufan, “Hedefleri olan bir takıma geldim. Büyük bir camiaya geldim. Bunun için çok mutluyum. Trabzon şehrine ve yöneticilerine, başkanımıza çok teşekkür ederim. Bana forma şansı verdikleri için. Camianın benden beklentilerinin büyük olduğunu biliyorum. Kendi yeteneklerime, bilgilerime güveniyorum, o yüzden elimden gelenin fazlasını yapacağımdan kimsenin endişesi olmasın” dedi.

Milli Takım’a yeniden dahil olmak istediğini vurgulayan futbolcumuz, “Hocamızla telefonla görüştüğümde bana, ‘Ben seni transfer etmek istiyorum. Bir transfer değil, senin 5-6 mevkide oynama özelliğin olduğu için sanki ben 5-6 transfer yapıyorum’ gibi cümleler kullandı. Bu cümleler beni çok etkiledi. Çünkü günümüz futbolunda bir oyuncunun artık birçok mevkide oynadığını görebiliyoruz. Ben de o yeteneklere sahip olduğum için kendimi şanslı hissediyorum. O yüzden hocamızın bu bakış açısından dolayı mutluyum. Milli takım hedefim tabii ki var. Ben de o kadroya dahil olmak, o duyguyu yeniden tatmak istiyorum. Trabzonspor’un da bana bu konuda yardımcı olabileceğini düşünüyorum. O yüzden elimden gelenin fazlasını yaparak yeniden seçilmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Şampiyonluk için sezona hazır girmenin önemli olduğunu söyleyen Ozan, “Transferlerin çoğunun bitmesi bir kulüp, bir camia için gerçekten çok önemli. Çünkü sezona hazır olarak girmek, bütün oyuncularla beraber gerçekten çok önemli. Sonuçta buraya yeni gelen isimler var, ben de dahil. Bir adaptasyon süreci var. Bunlar bir futbolcu için kolay şeyler değil, o yüzden bunu bu kamp sürecinde aştığımızı düşünüyorum. Sezona bu şekilde girmek çok önemliydi. Hocamızın da planı bu yöndeydi. Şampiyonluk için bence önemli bir durum bu” sözlerine yer verdi.

Ozan Tufan, eski futbolcumuz Abdülkadir Ömür ile ilgili yaptığı görüşmeyle ilgili şunları söyledi:

“Abdülkadir Ömür çok sevdiğim bir kardeşim. Onunla beraber de forma giyme şansı buldum. Abdüş’ün transferden haberi oldu. Ben kimseye söylememiştim. Başkanımız ve hocamız bu konuda rica etmişti. Abdüş’ün haberi olduğunda o beni aradı. Ben de ona düşüncelerimi söyledim transferle ilgili. O da benim için iyi olabileceğini, tekrardan Milli Takım’a seçilebileceğimi ve Trabzonspor’un beni hedeflediğim yere getirebileceğini söyledi. Onun da düşünceleri benim için önemliydi. O yüzden ona da çok teşekkür ediyorum.”

İngiltere’nin maç temposunun Türkiye’den farklı olduğunu dile getiren Ozan, “İngiltere’de oynadığım dönemde antrenman ve maç temposunun Türkiye’nin üzerinde olduğunu söyleyebilirim. Günümüz futbolunda bütün takımlar artık birçok oyun sistemini oynayabiliyor. Artık kolay kazanacağınız bir maç olmadığını görebiliyorsunuz. Yurt dışında tempo ve mücadelenin fazla olduğunu söyleyebilirim. Ama tabii ki ülkemiz de bu konuda adımlar atıyor. Türkiye Ligi de zor bir lig. Zor deplasmanlar var. Süper Lig’in gelişme sürecinde olduğunu düşünüyorum” dedi.

Ozan, kampın sert geçtiğini vurgulayarak, “2 yıl İngiltere’de çok ağır bir tempodan geçtik. Ben ilk 2-3 ay çok zorlandım antrenman temposu olarak. Vücut olarak buna alıştığınız zaman bazı şeylerin reaksiyonları kolay olmaya başladı. İngiltere’den kalma bir altyapı olduğu için burada çok zorlanmadım. Kampta yaptığımız antrenmanlar da biraz sert geçiyor. Altyapım olduğu için buradaki antrenmanlar benim için avantajlı bir hal aldı” ifadelerini kullandı.

Transfere hedefleri doğrultusunda karar verdiğini dile getiren futbolcumuz, “Birçok teklif oldu yurt dışından. Türkiye’den de birkaç teklif vardı. Benim aklımda ayrılmak yoktu çünkü 1 yıllık kontratım vardı. Sonrasında Abdullah Hocamız ve Başkanımız Ertuğrul Doğan aradığında ben de hedeflerim doğrultusunda bir karar verdim. Kulüp ile benim fikirlerim ortak yöndeydi. Durumu ailemle paylaştım ve gönül rahatlığıyla buraya geldim. Mutluyuz, huzurluyuz. Taraftarlarımızdan böyle bir karşılama beklemiyordum. Buraya geldiğimde beni gerçekten bağırlarına bastılar. Onlara da sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.

Futbolcumuz Ozan Tufan, açıklamalarının son bölümünde ise şu ifadelere yer verdi:

“Kendimi orta saha mevkiinde daha rahat hissediyorum. Hull City’de daha ileride oynadım. Sistemimiz farklıydı orada. Biz iki 10 numara oynuyorduk. Gezerek oynadığımız için orta sahaya ve kenarlara da yakın oynuyordum. Sisteme dayalı bir oyun tarzımız vardı. Kendimi orta sahada daha rahat hissediyorum. Yeteneklerimi burada daha çok sergileyebiliyorum.

Ben İngiltere’de iki yılda 20 gol attım. Skorlardan ziyade iyi bir futbol oynadığımı, gelişime açık bir futbol oynadığımı söyleyebilirim. İki senede de 20 gol atmanın tesadüf olmadığını düşünüyorum. O yüzden Milli Takım beklentim vardı. Davet gelmemesi benim adıma üzücü. Bugünkü yaşanan çeyrek final hadiseleri bizi bir o kadar da mutlu ediyor açıkçası. İnşallah sonuna kadar giderler, biz de daha çok mutlu oluruz. İnşallah bir dahaki kamp döneminde de kadroda olurum.”

BENZER HABERLER
2024-2025 sezonu kombinelerimiz genel satışa sunuldu
2024-2025 sezonu kombinelerimiz...
8.07.2024 15:59
2024-2025 sezonunda takımımızın Papara Park’ta oynayacağı tüm resmi müsabakalarında geçerli olacak kombine...
haber detay
 Akşam antrenmanımız tamamlandı
Akşam antrenmanımız tamamlandı...
7.07.2024 22:07
Takımımız, yeni sezon hazırlıklarına bugün TSİ 19.00'da yaptığı antrenmanla devam etti....
haber detay
Sabah antrenmanımız tamamlandı
Sabah antrenmanımız tamamlandı...
7.07.2024 15:05
Takımımız, yeni sezon hazırlıklarına bugün TSİ 11.30'da yaptığı antrenmanla devam etti....
haber detay
Judocumuz Yağmur Yılmaz bronz madalya kazandı
Judocumuz Yağmur Yılmaz bronz madalya...
7.07.2024 12:38
Başarılı judocumuz Yağmur Yılmaz, 6-7 Temmuz tarihlerinde Avusturya’da yapılan Gençler Avrupa Kupası’nda...
haber detay
Futbolcumuz John Lundstram, basın mensuplarının sorularını yanıtladı
Futbolcumuz John Lundstram, basın...
7.07.2024 11:48
Futbolcumuz John Lundstram, Macaristan kampımızda basın mensuplarının sorularını yanıtladı....
haber detay
Akşam antrenmanımız tamamlandı
Akşam antrenmanımız tamamlandı...
6.07.2024 21:35
Takımımız, yeni sezon hazırlıklarına bugün TSİ 19.00'da yaptığı antrenmanla devam etti....
haber detay
Sabah antrenmanımız tamamlandı
Sabah antrenmanımız tamamlandı...
6.07.2024 14:50
Takımımız, yeni sezon hazırlıklarına bugün TSİ 11.30'da yaptığı antrenmanla devam etti....
haber detay
Akşam antrenmanımız tamamlandı
Akşam antrenmanımız tamamlandı...
5.07.2024 20:38
Takımımız, yeni sezon hazırlıklarına bugün TSİ 19.30'da yaptığı antrenmanla devam etti....
haber detay
Trabzonspor E-Bülten
Takımımızdan en son haber, duyuru ve bilgilerden haberdar olmak için sen de kaydol!

Sosyal Medya’da Bizi Takip Edin!

© 2016-2024 Trabzonspor Kulübü Resmi Web Sitesi

www.trabzonspor.org.tr web sitesinde bulunan yazılı ve görsel
içerik izinsiz başka bir yayın organında yayınlanamaz.

TRABZONSPOR KULÜBÜ