Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı’nın maç sonu değerlendirmeleri
27.11.2023 23:40
Bu Haberi Paylaş :

Teknik Direktörümüz, açıklamalarının başlangıcında EURO 2024’e katılacak olan A Milli Takımımızı tebrik ederek, “Milli takım arasından sonra tekrar lige döndük. Öncelikle A Milli Takımımızı ve Sn. Montella’yı tebrik ediyoruz. Avrupa Şampiyonası’nda başarılar diliyoruz. Umarım biz de A Milli Takımımıza daha fazla oyuncu gönderip maksimum katkı sağlarız” dedi.

Avcı, Sivas’ın mevcut durumdaki hava şartlarına rağmen zeminin son derece iyi olduğunu belirterek, “Bu hava şartına göre zemin gayet iyiydi. Ancak bu kadar olabilir. Pazartesi akşamı maç sonucuna bakıldığında seyircilerin izlerken mutlu olduğunu söyleyebiliriz. Sivasspor takımı oyun olarak değişim gösteriyor. Rıza Çalımbay hocayla iyi işler yaptılar. Onun dönemindeki oyun felsefesinden Servet Çetin hocanın felsefesine geçiyorlar. Ligin, geçiş oyununda en fazla pozisyona giren takımı. Buna çalışmamıza rağmen 3 tane gol yedik. Kazanmak için gelmiştik. Trabzonspor, sadece kazandığında mutlu olur. Uzaktan şutla 1-0 geriye düştük. İkinci golde de biz geçiş yaparken final pasını atamadık ve o top döndü golü yedik. Çok alışık olmadığımız bir durum. Rayyan Baniya’nın bir sakatlığı oldu. Bugün biraz daha erken hamleler yaparak teknik kapasitesi yüksek oyuncuları devreye soktuk ve ilk yarı bitmeden skoru 2-2’ye getirdik. Oyunun büyük bölümünde çabuk kırılan Trabzonspor’dan; tepki veren ve oyundan kopmayan bir Trabzonspor gördük. Bugün en iyi olan şey buydu. İkinci yarı maçı kazanmak için başladık. Bir bölümünü iyi oynadık, bir bölümünde de basit top kayıpları yaparak rakibi oyuna ortak ettik. Kaçırdığımız pozisyonlar vardı. Bu pozisyonları değerlendiremedik ve 3. golü kalemizde gördük. Ardından da beraberliği tekrar yakaladık. Son bölüm aksiyonlu geçti. Maçı seyredenler güzel maç oldu diyebilir. Biz de kazanabilirdik, rakip de kazanabilirdi. Kırılma yaşamadan reaksiyon gösteren bir takım olmamız bizim adımıza bugünün en iyi durumuydu. Olumsuz tarafını zaten oyuncularımla paylaşacağım. İnişler çıkışlar olacak. Bunu daha standart hale getirmeye çalışıyoruz. Çok çalışacağız ve çok tekrar yapacağız. Dersimize daha iyi çalışıp iyi hale geleceğiz. Sivasspor’a da başarılar diliyorum, oyuncularımı da geriden gelip verdikleri tepkiden ötürü tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Teknik Direktörümüz, oyun içerisindeki bazı anlarla ilgili şu cümlelere yer verdi: “Oyuncuların hücumdayken geriye gelmelerini zorluk olarak düşünmüyorum. Topu kaybettiğin yerde rakibin geçiş yaptığı yerde mesafe var. Yakalama ihtimalin düşük. Top kaybolduğunda aslında olması gereken Mendy ve diğer 8 numaram da yoktu. Onlar ceza sahası içerisindeydi. Oyuncunun vurduğu şut da gol oldu. Geriye gelmemeleri gibi bir durumun olmadığını düşünüyorum. Buna en fazla dikkat edenlerden biriyim. Veriler de bunu göstermiyor. Ekranda göründüğü gibi Vişça topu kaybetti oraya yetişecek diye bir durum yok, yetişme ihtimali yok. Orayı tamamlayacak başka oyuncuların olması gerekiyor. İlk golde de bu sorunu yaşadık diğerinde de. Mesela sayısal olarak ilk golde biz daha fazlaydık. Top kayıpları olacak, bunlar normal. Oyun içinde de bazen Pepe’yi içeride kullandık golü bulduktan sonra tekrar yerine aldık. Ayrıca bugün bazı anlarda 5-6 hücum oyuncusuyla beraber oynadık. Trezeguet, Onuachu, Vişça, Pepe, Bakasetas ve Abdülkadir. Bu bir cesarettir. Ayağımızdaki topları çok çabuk kaybettik ve Sivasspor da bunu değerlendirdi. Muhammet Taha Tepe genç bir kaleci. Bugün Uğurcan Çakır’ın yokluğunda kaleyi o korudu. Uğurcan bizim ve A Milli Takım için çok önemli bir oyuncu.

BENZER HABERLER
Gaziantep FK maçı hazırlıklarımız tamamlandı
Gaziantep FK maçı hazırlıklarımız...
27.04.2024 20:02
Takımımız, Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında evimizde oynayacağımız Gaziantep FK maçı hazırlıklarını,...
haber detay
Basketbol Takımımız deplasmanda galip
Basketbol Takımımız deplasmanda...
27.04.2024 19:32
Türkiye Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi’nde mücadele eden Basketbol A Takımımız, ligin 10. haftasında...
haber detay
Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı
Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz...
26.04.2024 15:57
Kulübümüze 1 Lig Şampiyonluğu, 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1 Başbakanlık Kupası ve 1 de Türkiye Kupası’nın...
haber detay
Gaziantep FK maçı hazırlıklarımız sürüyor
Gaziantep FK maçı hazırlıklarımız...
26.04.2024 13:33
Takımımız, Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında evimizde oynayacağımız Gaziantep FK maçı hazırlıklarına...
haber detay
Dergimizin 217. sayısı bayilerde
Dergimizin 217. sayısı bayilerde...
25.04.2024 14:22
Trabzonspor Dergimizin Nisan sayısı bayilerdeki yerini aldı. Başkanımız Ertuğrul Doğan’ın gündeme dair...
haber detay
Gaziantep FK maçı hazırlıklarımız başladı
Gaziantep FK maçı hazırlıklarımız...
25.04.2024 14:11
Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında evimizde oynayacağımız Gaziantep FK maçı hazırlıklarımız bugün 11.30’da...
haber detay
Gaziantep FK maçının hakemi belli oldu
Gaziantep FK maçının hakemi belli...
25.04.2024 12:20
Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında evimizde oynayacağımız Gaziantep FK maçının hakemi belli oldu....
haber detay
Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı’nın maç sonu değerlendirmeleri
Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı’nın...
25.04.2024 00:03
Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında evimizde oynadığımız...
haber detay
Trabzonspor E-Bülten
Takımımızdan en son haber, duyuru ve bilgilerden haberdar olmak için sen de kaydol!

Sosyal Medya’da Bizi Takip Edin!

© 2016-2024 Trabzonspor Kulübü Resmi Web Sitesi

www.trabzonspor.org.tr web sitesinde bulunan yazılı ve görsel
içerik izinsiz başka bir yayın organında yayınlanamaz.

TRABZONSPOR KULÜBÜ