Zargo Toure ile sözleşme imzaladık
31.07.2018 14:47
Bu Haberi Paylaş :

Bir önceki sezon FC Lorient forması giyen Senegal asıllı Fransız futbolcu Zargo Toure ile 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık sözleşme imzaladık.

Trabzon’un tarihi ve turistik öneme sahip mekanlarından Ayasofya’da gerçekleştirilen imza töreninde Asbaşkanımız Hayrettin Hacısalihoğlu, Genel Sekreterimiz Ömer Sağıroğlu ve futbolcumuz Zargo Toure’nin babası Djibril Toure de hazır bulundu.

İmza töreninde oyuncunun transfer süreci hakkında bilgi veren Asbaşkanımız Hayrettin Hacısalihoğlu, ‘’Bu transfer döneminde az sayıda, ihtiyaç olan bölgelere oyuncu katmayı planladık. Hem takım kadrosu hem kulübün ekonomik konumu bunu gerektiriyordu‘’ dedi.

Hacısalihoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Yeni katılan arkadaşımız da savunmanın merkezinde görev yapıyor. Geçmişte bu konuda başarılı bir spor hayatı var. İzleme komitemizin kanaati ve önerisiyle kendisiyle anlaşma sağladık. Umut ediyorum ki Trabzonspor’da çok başarılı olacak, takımımızın bir eksiğini tamamlamış olacak.

Bu imza törenini de Trabzon’un önemli tarihi mekanlarından Ayasofya’nın önünde gerçekleştiriyoruz. Trabzonspor, Trabzon için vardır. Trabzon’a katkı sağlamak için vardır. Bu transfer törenleri vesilesiyle Trabzon turizmine bir katkımız, bir desteğimiz olursa bundan da ayrıca mutluluk duyarız.

Trabzon’da tarihi ve turistik anlamda önemli yerler var. Mesela Sümela Manastırı var, mesela Boztepe var, mesela Atatürk Köşkü var, Uzungöl var. Buralarda da geçmişte imza törenleri yapmıştık. Tekrar yapabiliriz. Ama bu sene bunların hepsini gezmek mümkün değil; çünkü aşağı yukarı transferi sonlandırdık. Çok büyük bir sürpriz olmazsa bu seneki transferi tamamladık diyebilirim. Belki bir oyuncu daha var, İranlı bir oyuncu daha katabiliriz. Belki başka bir yerden de katabiliriz. Oyuncunun menajerine ücret ödenmediği doğru değil. Biz yönetime geldiğimiz günden beri açık olacağız, şeffaf olacağız dedik. Ücret talebini şöyle çözdük; oyuncunun menajeri futbolcuya yapılacak ödemeden menajerlik ücretini tahsil edecek.

Erik Ayuk ile görüşmelerimiz devam ediyor. Henüz sonuçlanmadı. Olursa yarın da onunla sözleşme yapabiliriz. Rafet El Roman’ı hepiniz biliyorsunuz; Trabzonspor taraftarı, sanatçı bir kardeşimiz. Bu oyuncuyla ilgili görüşmeleri olmuş. Trabzonspor’a tavsiye etmiş. Bonservissiz katılacağını ve çok çok uygun transfer ücretiyle, Türkiye şartlarının çok altında bir ücret. Şayet bu dönem içinde Trabzonspor ile uyum sağlayamaz, katkı sağlayamazsa sözleşmesini otomatikman tek taraflı feshetmek şartıyla böyle bir transfer görüşmesi oldu. Bakarsınız çok katkısı olur. Şimdilik durum bu. Bizi söylediğimiz gibi transfer ile ilgili çalışmaları büyük oranda tamamladık. Belki bir belki iki oyuncu daha transfer bitişine doğru katılabilir. Ama yoğun bir arayışımız yok.’’

Futbolcumuz Zargo Toure ise Trabzonspor’da oynamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Toure’nin açıklamaları şu şekilde;

‘’Öncelikle bütün yöneticilerimize ve Asbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Burada olmaktan ve arkadaşlarımıza katılmaktan çok mutluyum. Trabzonspor gibi büyük bir kulüpte oynayacak olmanın mutluluğu içerisindeyim. Umarım hepimiz için çok başarılı bir sezon olacak.

Tanıdığım birçok arkadaşım Türkiye’de daha önce oynadı. Görüştüğüm arkadaşlarımdan Issiar Dia Trabzonspor’un çok büyük bir kulüp olduğunu söyledi. Buraya gelme kararımda da etkili oldu.

Daha önceden takip ettiğim Türkiye ligi takımları da vardı. Buraya geliş amaçlarımdan bir tanesi de bu zaten. Buraya gelirken Süper Lig’in kendimi geliştirmemde çok fayda sağlayacağını düşündüm. Daha önce de burada takip ettiğim takımlar vardı, Trabzonspor’u da takip ediyordum gelmeden önce.

Benim en önemli hedeflerimden biri de Milli takımda oynamak. Afrika Kupası’nda oynamak istiyorum. Dolayısıyla buraya geliş sebeplerimden biri de kendimi geliştirip Milli takımda oynamak.

Türkiye’nin Müslüman bir ülke olması nedeniyle burayı ikinci bir evim gibi görüyorum. Buraya gelmemin en önemli sebebi bu. Bir Müslüman olarak Müslüman bir ülkeye geldiğim için ayrıca mutluyum.‘’

İmza töreni sonrası eski yöneticimiz Ali Kaynar, Toure ve ailesine Trabzon'un el sanatlarından kazaziye gümüş bileklik hediye etti.

BENZER HABERLER
Trabzonspor 70 – 82 Kutaisi
Trabzonspor 70 – 82 Kutaisi ...
18.04.2024 20:23
Basketbol Takımımız, haftayı BAY geçmesi sebebiyle Gürcistan temsilcisi Kutaisi ile hazırlık maçı oynadı....
haber detay
Üyelerimize duyuru
Üyelerimize duyuru...
18.04.2024 17:34
Kulüp tüzüğümüzün “Aidat Ödemeye Çağrı” başlıklı 19. maddesinin “a” ve “b” fıkraları ile “Üyelikten Çıkarma”...
haber detay
Takımımızın 24 Nisan Çarşamba günü oynayacağı VavaCars Fatih Karagümrük maçına Yavru Fırtınaları bekliyoruz
Takımımızın 24 Nisan Çarşamba günü...
18.04.2024 15:08
Takımımızın, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında 24 Nisan Çarşamba günü saat 20.30’da Papara...
haber detay
Mondihome Kayserispor maçının hakemi belli oldu
Mondihome Kayserispor maçının hakemi...
18.04.2024 14:55
Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında deplasmanda oynayacağımız Mondihome Kayserispor maçının hakemi belli...
haber detay
Trendyol Süper Lig 34 ve 35. hafta programları açıklandı
Trendyol Süper Lig 34 ve 35. hafta...
18.04.2024 14:31
Trendyol Süper Lig’de 34 ve 35. hafta müsabakalarına ilişkin programlar açıklandı....
haber detay
Mondihome Kayserispor maçı hazırlıklarımız sürüyor
Mondihome Kayserispor maçı hazırlıklarımız...
18.04.2024 13:53
Takımımız, Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında deplasmanda oynayacağımız Mondihome Kayserispor maçı...
haber detay
U18 Basketbol Takımımız Anadolu Şampiyonası’nda grubunu ikinci sırada tamamladı
U18 Basketbol Takımımız Anadolu...
17.04.2024 16:49
U18 Basketbol Takımımız, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun 2023-2024 sezonu Yurt İçi Faaliyetleri programı...
haber detay
Mondihome Kayserispor maçı hazırlıklarımız devam ediyor
Mondihome Kayserispor maçı hazırlıklarımız...
17.04.2024 14:41
Takımımız, Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında deplasmanda oynayacağımız Mondihome Kayserispor maçı...
haber detay
Trabzonspor E-Bülten
Takımımızdan en son haber, duyuru ve bilgilerden haberdar olmak için sen de kaydol!

Sosyal Medya’da Bizi Takip Edin!

© 2016-2024 Trabzonspor Kulübü Resmi Web Sitesi

www.trabzonspor.org.tr web sitesinde bulunan yazılı ve görsel
içerik izinsiz başka bir yayın organında yayınlanamaz.

TRABZONSPOR KULÜBÜ